Na personalistickom trhu od roku 1991

Aktivácia novoročnej energie a dosiahnutie work-life balance

Vstup do nového roka nám prináša pocit nového začiatku, alebo akéhosi “čistého účtu”. Zároveň sa tým však spája aj nápor nových cieľov a očakávaní. Ako doň vstúpiť s pozitívnou energiou? Prinášame vám zopár jednoduchých tipov, ktoré by vám mohli pomôcť aktivovať potrebnú energiu 🙂


1. Zhodnoťte si minulý rok

Predtým, ako sa pustíte do nastavenia nových cieľov, zastavte sa zhodnoťte si minulý rok. Čo sa vám darilo? Čo ste sa naučili? Aké skúsenosti vás posunuli vpred? Pozrite si fotky z minulého roka, ktoré máte v telefóne 🙂 Prídete na to, čo vás potešilo, pri akých príležitostiach ste boli šťastný a pomôže vám to lepšie pochopiť svoje priority pre budúcnosť.

2. Stanovte si ciele

Prečo si určiť ciele? Jednoducho preto, že vám pomôžu vytvoriť jasné a realizovateľné kroky. Avšak “naučiť sa cudzí jazyk” alebo “začať cvičiť” sa nám môže zdať ako vzdialený a preto ťažko realizovateľný cieľ. Naopak, nájdite si konkrétny, dosiahnuteľný cieľ. Namiesto naučiť sa cudzí jazyk si povedzte, že na dovolenke si v cudzom jazyku objednáte sama/sám kávu. 

3. Zharmonizujte pracovný a osobný život

Je dôležité uvedomiť si, že práca a osobný život nie sú oddelené sféry. Práca vo veľkej miere zasahuje do nášho osobného života a nemôžeme ju úplne oddeliť. Skúste vytvoriť harmóniu medzi týmito dvomi aspektmi života. Čas strávený v práci sa snažte vyvažovať kvalitne stráveným časom v súkromí, či už pri fyzickej aktivite, alebo s rodinou.

Práca vo veľkej miere zasahuje do nášho osobného života a nemôžeme ju úplne oddeliť. Skúste vytvoriť harmóniu medzi týmito dvomi aspektmi života

4. Učte sa delegovat a hľadajte podporu

Nebojte sa požiadať o pomoc s úlohami, ktoré nemusíte robiť sami. Častokrát čakáte, že si ľudia okolo vás všimnú, že potrebujete pomoc? Nečakajte. Oslovte ľudí okolo vás, kým vám veci “prerastú cez hlavu”.

5. Odmeňte sa za úspechy

Nezabúdajte si občas dopriať odmenu za svoje úspechy, veď práve odmeny môžu byť hnacou silou pre dosahovanie cieľov. Maličkosti ako voľný čas na relax, obľúbená kniha alebo výlet môžu mať veľký vplyv na vašu celkovú pohodu.


Aktivácia novoročnej energie a dosiahnutie work-life balance si vyžaduje vedomé rozhodnutia a postoj. Nezabudnite, že každý malý krok vám môže pomôcť dosiahnuť väčšie ciele, že aj tie najmenšie zmeny, ak sú robené vedome, môžu mať veľký vplyv na váš celkový život a pocit šťastia.


Nevybrali ste si z našich pracovných ponúk?
Záleží nám na vašom názore. Ste spokojní alebo nespokojní, povedzte nám o tom viac.